Лікарі в Берліні підтвердили важке отруєння Навального, він у комі

 

Лікарі берлінської клініки “Шаріте”, де перебуває російський опозиційний діяч Олексій Навальний, заявили, що він був отруєний із застосуванням речовини з групи інгібіторів холінестерази.

“Клінічні дані вказують на інтоксикацію речовиною з групи речовин, які називають інгібіторами холінестерази. Конкретну речовину поки не встановлено”, – ідеться в заяві клініки, поширеній 24 серпня.

За словами медиків, Навальний досі перебуває в штучній комі.

Його стан оцінюється як важкий, але наразі серйозної загрози його життю немає.

Як інформувала “Новинарня“, 20 серпня в Росії екстрено госпіталізували опозиційного політика та громадського діяча-викривача Олексія Навального. У нього підозрюють отруєння токсинами.
Навальному стало зле під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська. Оточення Навального припускає, що в поїздці по Сибіру його могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай.
Навальний перебував у комі, підключений до апарата штучної вентиляції легень. Омські лікарі оцінювали стан Навального як важкий, але заявляли про відсутність слідів отрути.
На лікування до Німеччини його відпустили лише під тиском громадськості.
22 серпня Навального перевезли спеціальним медичним літаком з Омська до Берліна.

Читайте також:
У Москві затримали опозиційного політика Навального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна