Непритомного Навального перевезли з Омська в берлінську клініку “Шаріте”

 

Імовірно отруєного російського опозиціонера Олексія Навального перевезли літаком до Німеччини.

Про це вранці в суботу, 22 серпня, повідомила його прессекретарка Кіра Ярмиш у твіттері.

“Літак з Олексієм щойно сів у Берліні”, – написала вона.

Медичний літак Bombardier Challenger 604 за пацієнтом відправив в Омськ фонд Cinema for Peace. Стан отруєного під час транспортування був стабільним.

У Берліні Олексія Навального лікуватимуть у клініці “Шаріте”.

Разом із Навальним у Німеччину полетіла його дружина Юлія.

“Боротьба за життя і здоров’я Олексія тільки починається, і слід буде пройти ще дуже багато, але зараз хоча б зроблено перший крок”, – зазначала Ярмиш перед вильотом літака з Омська.

Як інформувала “Новинарня“, 20 серпня в Росії екстрено госпіталізували опозиційного політика та громадського діяча-викривача Олексія Навального. У нього підозрюють отруєння токсинами.
Навальному стало зле під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська. Оточення Навального припускає, що в поїздці по Сибіру його могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай.
Навальний перебуває в комі підключений до апарата штучної вентиляції легень. Омські лікарі оцінили стан Навального як важкий, але заявили про відсутність слідів отрути.
На лікування до Німеччини його відпустили лише під тиском громадськості.

Читайте також:
Німецькі лікарі дозволили транспортувати Навального до Берліна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна