Фокін пропонує створити в ОРДЛО “тимчасовий уряд” для проведення виборів

 

Перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Вітольд Фокін для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей пропонує створити на цій території тимчасовий уряд.
На його думку, він має бути міжнародним.

Про це він розповів в інтерв’ю “Українському радіо”.

Він підкреслив, що це суто його особиста думка, та зазначив, що не розуміє, чому місцеві вибори скасували в підконтрольних районах Донбасу.

За його словами, йому складно пояснити цей момент “контрагентам по переговорам”.

“Перш ніж проводити вибори (в ОРДЛО, – ред.), треба забезпечити безпеку. Тут немає питань. Але в який спосіб забезпечити, це мають керівники країни думати. Як один із способів я запропонував використовувати мандат Ради безпеки (ООН, – ред.) і створити тимчасовий уряд на тих територіях, які зараз не підконтрольні Україні”, – заявив Фокін.

Він також уточнив, що це має бути міжнародний уряд.

Читайте також:
Глава МЗС відреагував на заяви Фокіна про Донбас

Фокін закликав заборонити “пропаганду війни”, надати всьому Донбасу особливий статус і провести загальну амністію

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи з питань врегулювання на Донбасі.
30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в ТКГ.
31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.
18 серпня президент Зеленський призначив Фокіна заступником голови української делегації в ТКГ.

Опозиція виступає за усунення Кравчука і Фокіна з ТКГ через їхню риторику, що йде в розріз із державними інтересами України та спрямована на “мир будь-якою ціною”.

Читайте також:
Єрмак відреагував на заяви Фокіна щодо автономії для всього Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна