Бої на Combined Resolve XIV: українці знищили два ворожі броньовики та десять бійців. ФОТО

 

На навчаннях Combined Resolve XIV у Хохенфельсі (Баварія) українські військові під час відпрацювання боїв на підходах до населеного пункту умовно знищили одну ворожу БМП, броньовик HMMWV та до десяти одиниць живої сили противника.

Про такі здобутки українських учасників зі складу сил BLUFOR уранці в понеділок, 21 вересня, повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“Українська зведена рота зайняла позиції на пануючій висоті в гористо-лісистій місцевості, неподалік населеного пункту Равенсдорф. Ще на підході нашого підрозділу до селища, противник здійснив чотири авіаційних нальоти по можливому району зосередження військ.

– Підрозділом протиповітряної оборони була виставлена вогнева позиція. В ході першого авіанальоту противника гелікоптер Apache був виявлений та уражений, під час другого та третього – обстріляний. Після цього закінчився бойовий комплект, і установка виїхала на пункт боєпостачання. Поповнились, але під час висування на вогневу позицію, авіація прилетіла вчетверте, і противник знищив зенітну установку, – розповів командир зенітної установки лейтенант Євгеній Лисенко.

Далі піхотинці ЗС України взяли під охорону важливе перехрестя доріг і виставили там блокпост. За під’їздами та підходами до Равенсдорфа було організовано спостереження.

Наші військовослужбовці виявили, що вночі в місто зайшла піхота противника, а під ранок ворог перекинув туди ще три бойові машини піхоти та танк.

Американська механізована рота висунулася до околиць населеного пункту, де зав’язався бій. Українці підтримали союзників вогнем з протитанкових ракетних комплексів та знищили одну ворожу БМП, HMMWV та до десяти одиниць живої сили.

Сили OPFOR для виявлення вогневих точок нашого підрозділу двічі відправляли диверсійно-розвідувальні групи, проте піхотинці ЗС України вчасно виявили та припинили таку активність опонентів.

Противник після цього не заспокоївся і всю ніч активно застосовував артилерію, обстрілюючи ймовірний район перебування сил BLUFOR кожні дві години. Наш підрозділ зазнав певних втрат – було підбито два БМП та семеро військовослужбовців на добу вийшли з гри. “Пораненим” оперативно надали медичну допомогу, і вони уже повернулися в стрій.

Наразі наша зведена рота продовжує контролювати один із трьох головних під’їздів до селища на випадок відходу OPFOR із населеного пункту чи переходу у контрнаступ”, – переказують у ГШ ЗСУ.

Фотогалерея:

БОЇ НА COMBINED RESOLVE XIV_4 БОЇ НА COMBINED RESOLVE XIV_2 БОЇ НА COMBINED RESOLVE XIV_5 БОЇ НА COMBINED RESOLVE XIV_1 БОЇ НА COMBINED RESOLVE XIV_3
<
>

Як інформувала “Новинарня“, Україну на щорічних навчаннях Combined Resolve XIV у Хохенфельсі (американська база в Баварії, ФРН) представляють підрозділи 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, Міжнародного центру миротворчості та безпеки, Командування Сил спеціальних операцій ЗС України. Українські підрозділи представлені з обох сторін тренувань – як OPFOR, так і BLUFOR.
Серед учасників маневрів-2020 – підрозділи збройних сил Італії, Литви, Північної Македонії, Румунії, Словенії, США та Франції.
Загалом у заході беруть участь близько 3500 військовослужбовців НАТО та партнерів Альянсу.
На навчаннях Combined Resolve зведена рота 28 омбр ЗСУ увійшла до складу танкового батальйону США.

Читайте також:
Combined Resolve XIV у Німеччині: український механізований взвод “знищив” блокпост противника

На навчаннях у Баварії українські ССО знищили ракетний комплекс противника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна