У Ростові арештованого кримського татарина кинули в карцер за намаз під час перевірки

 

Фігуранта справи “Хізб ут-Тахрір”, кримського татарина Ельдара Кантемірова, який незаконно перебуває в ув’язнені у СІЗО в Ростові-на-Дону (РФ), помістили в карцер за те, що під час прокурорської перевірки він не відреагував на перекличку під час здійснення ним намазу (мусульманської молитви).

Про це повідомив адвокат Олексій Ладін у фейсбуці, інформує УНН.

“Вчора, 17 вересня 2020 року, під час огляду після перерви на обід, Сервер Мустафаєв розповів мені, що коли вони були у камері, прийшов прокурор з нагляду за законністю утримання в СІЗО. І так збіглося, що співкамерник Сервера – Ельдар Кантеміров, читав у цей час намаз. Опускаючи бюрократичні подробиці скажу головне – Ельдару Кантімірову призначили покарання – 15 діб карцеру за “непокору законним вимогам співробітників ФСВП”, – написав Ладін.

Читайте також:
Від 13 до 19 років колонії суворого режиму: у Росії оголосили вироки фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна