“Нова ширка” у Раді – “Слуга народу” й “ОПЗЖ” – зробила крок до скасування безвізу, – “Голос”

 

Фракція “Голос” вважає, що голосуванням за склад комісії з обрання голови САП “нова більшість” парламенту зробила крок до скасування безвізу.

Про це йдеться в дописі на ФБ-сторінці “Голосу” у фейсбуці в четвер, 17 вересня.

“Слуга народу”, “ОПЗЖ”, “Довіра” та “За майбутнє” затвердили склад комісії по відбору спеціалізованого антикорупційного прокурора. П’ять із семи членів комісії не мають жодного досвіду в антикорупційній діяльності і вже двічі були провалені Радою!” – сказано в заяві.

“Чим ці кандидати так сподобалися більшості? Тим, що вони повністю залежні від ОП та Авакова. Така комісія відбере політично залежного керівника САП, який блокуватиме будь-які розслідування щодо більшості чи її донорів. У цьому випадку є великий шанс втратити безвіз”, – заявив народний депутат від “Голосу” Ярослав Юрчишин, колишній виконавчий директор “Transparensy International Україна”.

У “Голосі” нагадують, що незалежність антикорупційної прокуратури є умовою надання Україні безвізового режиму з ЄС. “У разі невиконання цієї умови Євросоюз може скасувати безвіз з Україною”, – заявляють у партії.

Коментуючи результати голосування, депутат Ярослав Юрчишин у себе в фейсбуці також зазначив, що безвіз “підриває нова олігархічно-проросійська ширка” (“широка коаліція”).

За його прогнозом, унаслідок “створення залежної від офісу президента та Авакова комісії буде відібрано керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який заблокує розслідування НАБУ по олігархах (а всі люди Коломойського, Ахметова, Бахматюка та решти голосували “за”)”.

“Це може призвести до втрати безвізу. Це відкине Україну в обійми Росії. Цього не можна допустити.
“Слуги” олігархів та путлєра, які це зробили, виїдуть за дипломатичними паспортами. А от їх виборці… бачили очі що купляли, тепер їжте губоньки, не кривіться”, – додав нардеп.

Читайте також на цю тему:
Рада затвердила комісію з відбору керівника САП, попри загрозу відносинам з ЄС та МВФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна