“За графіком”: уряд затвердив проєкт держбюджету-2021

доповнено

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні вранці в понеділок, 14 вересня, затвердив проєкт закону “Про Державний бюджет України на 2021 рік”.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан (“Слуга народу”).

“Прийняття проекту бюджету урядом відбулося згідно з графіком бюджетного процесу – до 15 вересня документ має бути переданий на розгляд Верховної Ради”, – написав він у фейсбуці.

Також Кабмін схвалив проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень”.

“У ньому, зокрема, наголошується на необхідності вжиття заходів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень і зниження податкового боргу, а також стимулювання економічної активності суб’єктів господарювання в умовах тривалого карантину”, – зазначив нардеп.

Василь Мокан також повідомив, що уряд також схвалив проєкт закону “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” щодо врегулювання низки питань, пов’язаних з підготовкою проекту закону про держбюджет на 2021 рік.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав профільний комітет парламенту підготувати законопроєкт про держбюджет-2021 до розгляду в сесійній залі ВР у п’ятницю, 18 вересня. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради.

Спікер ВР висловив переконання, що проєкт “буде відправлений до Верховної Ради вчасно”, і закликав профільний комітет попрацювати над цим документом, щоб у п’ятницю “ми мали можливість його розглянути”.

Раніше стало відомо, що Міністерство фінансів підготувало проект держбюджету-2021 на основі прогнозу економічного і соціального розвитку на 2021-2024 роки, розробленого Міністерством економрозвитку в рамках нового прогнозного циклу і затвердженого на засіданні уряду в липні.
Як сказано в оновленому макропрогнозі, в 2021 році зростання валового внутрішнього продукту України складе 4,6%, рівень інфляції в грудні 2021 року становитиме 7,3% в порівнянні з груднем 2020 року.
В середньому, порівняно з 2020 роком рівень інфляції в 2021 році прогнозується на рівні 8,1%.
Середньомісячна зарплата в Україні в 2021 році повинна скласти 13632 грн.

Читайте також:
Ревізія Фонду боротьби з COVID-19: коштів недостатньо для реалізації трьох бюджетних програм, – РП

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна