Офіс президента не толерує шахрайство своєї чиновниці

 

Справу про ймовірне вимагання хабаря чиновницею офісу президента Світланою Кондзелею перекваліфікували на шахрайство.

Про це повідомляє УНН.

Раніше пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформувала, що завершено слідство та відкрито матеріали щодо працівниці ОП і двох її спільників, які за 300 тисяч доларів “обіцяли” призначити на посаду в НАК “Нафтогаз України”.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України. Після ознайомлення обвинувальний акт піде до суду для розгляду по суті.

З цього приводу офіс президента України видав заяву, наголосивши, що “не толерує корупцію та хабарництво в будь-яких проявах”.

На Банковій зазначили, що нетерпимість до недоброчесності було вкотре продемонстровано під час гучного затримання директорки департаменту ОП Світлани Кондзелі торік восени.

“Президент України Володимир Зеленський зробив усе, щоб антикорупційна система в нашій країні нарешті запрацювала. Тепер НАБУ, САП та ВАКСУ мають продемонструвати свою ефективність, зокрема у справі згаданого працівника офісу президента”, – йдеться у повідомленні.

“Ми переконані, що жоден факт хабарництва та шахрайства не має залишитися без уваги антикорупційних і правоохоронних органів”, – заявили в ОП, додавши, що Світлана Кондзеля не призначалася в офіс чинною владою.

Офіс Президента України не толерує корупцію та хабарництво в будь-яких проявах. Винятків у цьому немає й для працівників…

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 11 вересня 2020 р.

Як інформувала “Новинарня“, за даними правоохоронців, директорка департаменту забезпечення доступу до публічної інформації ОП Світлана Кондзеля, колишня заступниця міністра культури Вікторія Ліснича та їхній спільник вимагали з фізичної особи 300 тисяч доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК “Нафтогаз України”. Їх затримали 12 листопада 2019 року, одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів.
ВАСУ арештував зловмисників. Надалі Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту Кондзелі.

Читайте також:
СБУ затримала на хабарі начальника управління ДФС у Тернопільській області

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна