$300 тис за призначення: директорку департаменту ОП затримали на хабарі

 

Керівника одного з головних департаментів офісу президента України затримали за вимагання 300 тисяч доларів за сприяння у призначенні на керівну посаду в “Нафтогазі України”.

Про це ввечері у вівторок, 12 листопада, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“12 листопада 2019 року детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрито та затримано учасників злочинної групи, серед яких – працівниця Офісу Президента України, за підозрою в отриманні неправомірної вигоди”, – йдеться в повідомленні САП.

Зазначається, що під час негласних слідчих розшукових дій детективи НАБУ задокументували факт вимагання з фізичної особи 300 тисяч доларів США хабаря за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК “Нафтогаз України”.

Керівницю одного з Головних департаментів Офісу Президента України, її спільницю – ексзаступницю міністра культури України (2011 р.) та інших учасників угруповання затримано одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів США”, – додали у САП.

Тривають невідкладні слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру всім учасникам групи.

Як передає “Укрінформ” з посиланням на ЗМІ, затримана – директор департаменту забезпечення доступу до публічної інформації ОП Світлана Кондзеля.

За даними е-декларування, Кондзеля працювала на Банковій також і за часів президента Порошенка, з 2014 року.

Читайте також:
СБУ затримала “позаштатного помічника” з ОП, який торгував посадами за $1,5 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна