У Слов’янську притягнули до відповідальності чоловіка, який на рекламі Штепи нагадав її сепарське минуле

 

У Слов’янську на Донеччині затримали чоловіка, який розмалював рекламні плакати потенційної кандидатки на посаду міського голови Нелі Штепи, що очолювала місто на початку російської агресії та була обвинувачена в сепаратизмі.

Про це повідомила громадська мережа “Опора“, що наглядає за виборчим процесом.

Раніше користувач “Олександр Слов’янець” оприлюднив у соцмережі фото з передвиборчими лайбоксами Штепи із нанесеними написами “Ніколи знову”, “Русіш швайне” тощо.

Стосовно чоловіка склали адміністративний протокол за статтею “дрібне хуліганство”.

Ось такий перформанс)))

Опубліковано Александром Славянецом Вівторок, 8 вересня 2020 р.

Санкція статті передбачає штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Читайте також:
Ексмер Слов’янська Штепа виграла справу в ЄСПЛ проти України

Як писала “Новинарня“, колишня членкиня Партії регіонів Неля Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінували скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цими статтями — довічне ув’язнення.

Міська голова Слов’янська (2010-2014) Штепа організовувала сепаратистський референдум на Донеччині. Вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв’ю ЗМІ закликала не звільняти його. Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів.

На суді Штепа пояснювала, що закликала Росію увійти у Слов’янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань вона давала “під дулом автомата”.

Тривалий час Штепа перебувала в СІЗО, її арешт постійно продовжували на два місяці.

У серпні 2017 року Штепу перевели в штрафний ізолятор СІЗО, а 20 вересня 2017 року Ленінський райсуд Харкова змінив їй міру запобіжного заходу – з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

При цьому Штепа відмовлялася від обміну її в ОРДЛО.

Через те, що колегія Комінтернівського райсуду Харкова прийняла рішення про свій відвід, справу Штепи почали слухати спочатку вже вчетверте.

У 2020 році Неля Штепа заявила, що буде знову балотуватися на посаду мера.

Україна виплатила 3600 євро компенсації Штепі за порушення права на свободу за рішенням Європейського суду з прав людини.

Читайте також:
Суд відхилив позов ексмера Слов’янська Штепи до нардепки Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна