У Добропіллі поховали 35-річного “донбасівця” Володимира Хоменка, який підірвався в “сірій зоні” під час гасіння пожежі

У місті Добропілля Покровського району на Донеччині поховали 35-річного бійця батальйону “Донбас” 54 омбр Володимира Хоменка, який 5 вересня під час гасіння пожежі підірвався на мінному полі в “сірій зоні” біля селища Верхньоторецьке.

Про це повідомляє місцеве видання ДоброNews.City.

Володимир народився 18 серпня 1985 року. Мешкав у Добропіллі, працював на шахті.

У 2015 році вступив до лав ЗСУ, щоб захищати свою рідну землю від окупантів. Старший сержант, командир кулеметного взводу 46-го окремого штурмового батальйону “Донбас” 54-ї окремої механізованої бригади ім. гетьмана Івана Мазепи.

Як писала “Новинарня“, 5 вересня під час гасіння пожежі в районі проведення ООС поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області двоє бійців 46 ошб “Донбас”, старший солдат Віталій Грицишин та Володимир Хоменко, виявилися відрізані полум’ям від решти особового складу.

Обходячи осередок вогню в “сірій зоні” вони підірвалися на мінному полі противника і загинули.

У Володимира Хоменка залишилися дві сестри, батько та четверо племінників.

Читайте також:
Окупанти поранили бійця ЗСУ біля Красногорівки під час гасіння пожежі.
“ОСи” дають “останній шанс”

Як писала “Новинарня“, лісові й степові пожежі на Донбасі поруч із лінією розмежування палають з кінця серпня. Однією з версій пожеж на передовій називають зустрічний підпал з іншого боку лінії зіткнення.

У понеділок, 7 вересня, помер 20-річний матрос, вогнеметник вогнеметного взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти Руслан Волков, який напередодні разом із товаришем підірвався в автомобілі на невідомому вибуховому пристрої у районі селища Новгородське на Донеччині. Армійці прямували на гасіння пожежі на машині-“поливалці” (автомобільна розливна станція АРС-14).

Раніше стало відомо, що 2 вересня внаслідок пожежі поруч із позиціями ЗС України на Луганщині загинув головний сержант роти 25 опдбр, старшина Артем Бондаренко. Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа. Як стверджують побратими, в той час, коли вони гасили пожежу, яка стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна із бліндажа й задихнувся від диму.

Крім того, ще двоє військових отримали опіки під час гасіння пожежі на Луганщині. Міністр оборони Андрій Таран запевнив, що постраждалих буде представлено до державних нагород.

Як повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, 7 вересня пожежі поруч із лінією розмежування на Луганщині вдалося загасити.

Читайте також:
Від підриву на міні під час пожежі на Донеччині загинув 20-річний морпіх Руслан Волков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна