Організаторів “піраміди” B2B Jewelry відправили під цілодобовий домашній арешт

 

Трьом організаторам фінансової “піраміди” B2B Jewelry повідомили про підозру, двом фігурантам обрали запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це у вівторок, 8 вересня, інформує пресцентр СБУ.

Запобіжний захід обрали організатору піраміди та керівникові, розгляд запобіжного заходу бухгалтерові відбудеться 9 вересня.

Нагадаємо, наприкінці серпня Служба безпеки України відзвітувала, що заблокувала протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно.

1 вересня організатору фінансової піраміди та його співучасникам повідомили про підозру у шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні понад 20 людей та задіяні більше сотні підконтрольних юридичних осіб.

Організатори піраміди з метою легалізації коштів придбали один з островів Дніпровського каскаду з об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно, орієнтовною вартістю понад 250 млн доларів.

Водночас засновник фінансової “піраміди” B2B Jewelry Микола Гонта заявляв, що ювелірні магазини мережі працюють в звичайному режимі, а юристи компанії готують позови про спростування інформації про блокування мережі, яку раніше розмістило СБУ.

Читайте також:
У Києві шахраї привласнили приміщення поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна