48 обшуків за день: СБУ викрила фінансову піраміду B2B Jewelry

 

Служба безпеки України відзвітувала, що заблокувала протиправну діяльність організованого злочинного угрупування, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян.

Про це в пресцентрі СБУ повідомили в четвер, 27 серпня.

За даними оперативників спецслужби, вкладниками “піраміди” стали понад 600 тисяч громадян.

Орієнтовний обсяг коштів, привласнених та легалізованих зловмисниками через придбання елітного рухомого та нерухомого майна, інвестування в підконтрольний бізнес, становить більше ніж $250 мільйонів.

Співробітники СБ України задокументували, що до організації фінансової оборудки причетні понад 20 осіб, задіяно більше ніж 100 підконтрольних юридичних осіб.

“За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно”, – інформують у пресцентрі СБ.

27 серпня у межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі.

Фото: пресцентр СБУ

“Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи”, – додали в пресцентрі.

Фігурантам готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Хоча СБУ не розкриває назву піраміди, на опублікованих спецслужбою фото можна впізнати сертифікати B2B jewelry, а також ювелірний магазин організації.

Фото: пресцентр СБУ

За інформацією джерела агентства УНІАН в СБУ, цією фінансовою “пірамідою” є так званий “бізнес-проєкт” під виглядом мережі ювелірних магазинів В2В Jewelry.

У магазинах покупцям пропонували можливість отримати кешбек при купівлі ювелірних виробів.

Читайте також:
СБУ викрила міжнародну “фінансову піраміду”, що вивела в офшори 340 мільйонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна