Російського опозиціонера Навального вивели з коми

 

Німецька клініка “Шаріте”, де на лікуванні перебуває отруєний російський опозиціонер Олексій Навальний, повідомила, що політика вивели з коми.

Про це в понеділок, 7 вересня, інформує “Європейська правда”.

За словами лікарів, стан здоров’я Навального, який в “Шаріте” з 22 серпня, покращився.

“Штучна кома пацієнта, яка підтримувалась медикаментами, закінчилася. Пацієнта поступово відлучають від ШВЛ. Він реагує на те, що з ним розмовляють“, – заявили у клініці.

Водночас у “Шаріте” не виключають, що важке отруєння матиме довгострокові наслідки для здоров’я політика.

Як писала “Новинарня“, 20 серпня в Росії екстрено госпіталізували опозиційного політика та громадського діяча-викривача Олексія Навального. У нього підозрюють отруєння токсинами.
Навальному стало зле під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська. Оточення Навального припускає, що в поїздці по Сибіру його могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай.
Навальний перебував у комі, підключений до апарата штучної вентиляції легень. Омські лікарі оцінювали стан Навального як важкий, але заявляли про відсутність слідів отрути.
На лікування до Німеччини його відпустили лише під тиском громадськості.
22 серпня Навального перевезли спеціальним медичним літаком з Омська до Берліна. У клініці “Шаріте” підтвердили його отруєння із застосуванням речовини з групи інгібіторів холінестерази.
Згодом уряд Німеччини заявив, що тести, проведені на зразках, взятих у російського опозиційного політика, показали наявність нервово-паралітичної речовини “Новічок” часів СРСР.

Читайте також:
“Навального отруїли “Новічком”. Що це означає?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна