Росія – не завжди частина рішення, проте постійно частина проблеми, – міністр оборони Естонії

 

Міністр оборони Естонії Юрі Луйк зазначив, що Російська Федерація в низці глобальних проблем, зокрема конфліктах у Лівії, Сирії та у випадку України, “не є частиною рішення, але завжди є частиною проблеми”.

Як передає у вівторок, 1 вересня, “Європейська правда”, про це Луйк нещодавно сказав в інтерв’ю німецькому виданню Spiegel.

Так урядовець відповів на ремарку журналіста про те, що перед ЄС у відносинах з Росією постає дилема: проти неї, з одного боку, запроваджені санкції, з іншого – вона необхідна як партнер.

“Часто кажуть про те, що нам потрібна Росія, але це не означає, що РФ якимсь чином буде нам конструктивно допомагати. Наприклад, подивимося на конфлікти у Лівії та Сирії чи анексію Криму: там Росія ніяким чином не є частиною рішення, а завжди є частиною проблеми”, – зазначив Юрі Луйк.

На запитання про те, чи можна сказати це і про ситуацію у Білорусі, Луйк нагадав, мовляв, президент Росії має великий вплив на Олександра Лукашенка та вже заявляв, що готовий надати йому російських силовиків.

Юрі Луйк також висловив переконання, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоїть Кремль.

“ЄС має чітко засудити дії російської влади і вимагати незалежного розслідування. Останніми роками ми бачили подібні інциденти знову і знову, і всі вони відбуваються за однаковою схемою”, – зазначив Юрі Луйк, нагадавши про отруєння Скрипалів в Англії та вбивство громадянина Грузії у берлінському парку у 2019 році.

Нагадаємо, недавно МЗС Естонії викликало посла Росії через заяви із виправданням радянської окупації.

Читайте також:
Як українці 100 років тому стали співзасновниками Балто-Чорноморського союзу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна