МЗС Естонії викликало посла Росії через заяви із виправданням радянської окупації

 

Міністерство закордонних справ Естонії викликало посла Російської Федерації через його спроби виправдати радянську окупацію.

Про це в четвер, 23 липня, інформує “Європейська правда” з посиланням на ERR.

Російського посла викликали в зв’язку з недавніми заявами, якими намагалися представити окупацію Естонії та її примусове приєднання до СРСР правомірними.

Останнім часом посольство РФ опублікувало на своїх сторінках у соціальних мережах низку записів, що фальсифікують історію.

За словами глави МЗС Естонії Урмас Рейнсалу, його країна повністю засуджує всі спроби такої фальсифікації.

“Росія намагається створити враження, що легітимність може народжуватися при загрозі зброєю, а репресії за взаємною згодою – це вкрай цинічно”, – сказав міністр.

“Ми викликали посла Росії сьогодні, коли ми відзначаємо 80-річчя декларації Уеллса – документа, який став основою для тривалої протягом усього періоду окупації політики невизнання і чітко показує, що вже в 1940 році вільний світ розглядав дії Радянського союзу як незаконну анексію із застосуванням сили”, – пояснив міністр.

Вранці 23 липня глави МЗС США, Естонії, Латвії та Литви виступили із спільною заявою про впевнене протистояння будь-яким спробам Росії переписати історію.

Читайте також:
Литва винесе на саміт Євросоюзу спроби РФ переписати історію

Бажання “нової Ялти”: у Східній Європі реагують на статтю “історика” Путіна про Другу світову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна