Британія запропонувала Україні будувати ударні катери, МОУ думає

 

Велика Британія пропонує Україні будувати ударні катери британського проєкту на території України. Однак МОУ ще не вирішило, чи погоджуватися на цю пропозицію.

Ідеться про саме ту пропозицію щодо летальної зброї, яку днями анонсував посол України в Лондоні Вадим Пристайко.

Суть пропозиції деталізував одеський сайт “Думська“: розгорнути в Україні виробництво 50-метрових ракетних катерів водотоннажністю близько 400 тонн, що можуть нести ударне озброєння у вигляді восьми українських протикорабельних ракет типу “Нептун“.
Питання фінансування також вирішено – Британія надає Києву вигідний кредит на будівництво цих катерів, за такою ж схемою вже будуються патрульні катери OCEA для Морської охорони ДПСУ.

Саме для представлення цієї пропозиції в Україну з офіційним візитом позаминулого тижня приїздив міністр оборони Сполученого Королівства Роберт Бен Лоббан Воллес.

“Пропоновані Великою Британією ударні ракетні катери – це не перша іноземна пропозиція, яка реально посилить можливості українського флоту та яка очікує рішення українського Міністерства оборони, – пише з цього приводу Український мілітарний портал. – Так, для прикладу, патрульні катери типу Mark VI, що передаються від США, можуть бути доозброєнні пусковими установками для ракет Griffin B, проте оборонне відомство затягує це погодження”.

Читайте також:
День ВМСУ: президент в Одесі присвоїв імена катерам і 36-й бригаді морської піхоти

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна