ФСБ завербувало директорку готелю з Луганщини шпигувати за українськими військовими, – СБУ

 

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України задокументували факт вербування представниками ФСБ РФ директорки готелю одного з прикордонних селищ на Луганщині.

Про це повідомляє пресслужба 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

“Контррозвідники спецслужби встановили, що під час виїзду до Росії через міжнародний пункт пропуску жінка була затримана ФСБ. Через багатогодинний психологічний тиск співробітники ворожої спецслужби змусили літню людину підписати зобов’язання щодо збору та передачі їм інформації про постояльців готелю з числа українських правоохоронців, військових, працівників органів влади та іноземних громадян”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначають в СБУ, представники ворожої спецслужби наполягали, щоб директорка готелю регулярно передавала їм відповідні відомості.

Проте жодних дій на шкоду державній безпеці України жінка вчинити не встигла, бо контррозвідка дізналася про вербування невдовзі після її повернення.

Читайте також:
ФСБ Росії пробувала завербувати трудового мігранта з Прикарпаття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна