Україна закриває кордони для іноземців до кінця вересня

 

Україна закриває до кінця вересня кордони для іноземців, але для деяких категорій іноземних громадян в’їзд буде можливим.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у середу, 26 серпня.

“Уряд сьогодні розгляне питання про те, щоб до кінця вересня, майже до кінця вересня, закрити кордони для в’їзду іноземних громадян. Звичайно, окрім тих іноземців, які мають дозволи на проживання в Україні”, – зазначив Шмигаль.

Зазначається, що рішення почне діяти з 00:00 29 серпня до 28 вересня.

Обмеження на в’їзд, зокрема, не стосується іноземців, які мають дозвіл на проживання в Україні, є членами міжнародних і гуманітарних місій, членами екіпажів та інше.

КМУ неодноразово закликав усіх прочан, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію.

“Ми, на жаль, змушені будемо прийняти рішення про заборону таких масових заходів у місті Умань. Це наша відповідальність, і ми не повинні створювати додаткові величезні ризики для українців, і не лише для них, а й для громадян інших держав”, – сказав Шмигаль.

Міністерство закордонних справ проінформує міжнародних партнерів України про відповідне обмеження на в’їзд.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю виступило проти проведення традиційного паломництва хасидів до Умані для святкування іудейського свята Рош га-Шана через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Міський голова Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий блокувати в’їзди до міста, якщо прочани-хасиди масово приїдуть в місто на святкування іудейського Нового року.

Читайте також:
Хасидам-паломникам радять не їхати на святкування Рош га-Шана в Умань через пандемію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна