Зеленський виступає за розвиток ветеранського бізнесу та підписує указ про спортивну реабілітацію УБД

 

Створення робочих місць для ветеранів війни та сприяння ветеранському бізнесу є одним із пріоритетів влади.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у виступі на відкритті ІІІ міжнародного волонтерського та ветеранського форуму “Там, де ми – там Україна” в Мистецькому арсеналі в Києві в неділю, 23 серпня.

“Окрема важлива тема й наш пріоритет – це створення робочих місць для ветеранів. Я гадаю, нам потрібно якомога більше ветеранських бізнесів”, – сказав глава держави, якого цитує пресслужба Банкової.

Зеленський зазначив, що допомога держави може полягати в розробці програми бізнес-освіти, наданні фінансової підтримки для старту такого бізнесу, пільгових кредитів тощо.

“Зараз у Верховній Раді України є проект закону про державні гарантії за кредитами для малого та середнього бізнесу. Вважаю, слід подумати, щоб врахувати ветеранський бізнес як окрему категорію бізнесу”, – сказав Зеленський.

Як пише пресслужба ОП, на переконання Володимира Зеленського, “така ініціатива є слушною, тому що Україна рухається до миру, і вже 28 днів немає бойових втрат“.

За словами президента, ветерани – це “люди, які рухають країну вперед і можуть бути реальними локомотивами та драйверами успішних змін в Україні”.

Він закликав присутніх на форумі представників бізнес-школи запропонувати цільові, адаптовані для ветеранів програми бізнес-навчання, а підприємців – ставати менторами та ділитися з ними досвідом.

Міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб у свою чергу відзначив важливість організації таких форумів та обговорення теми розвитку ветеранського бізнесу. Зокрема, він анонсував обговорення широкого кола питань – від цільової підтримки освіти для розвитку власного бізнесу до створення профільних об’єднань ветеранів-підприємців.

“Мета такого формату відкритого спілкування – надати можливість кожному ветерану поставити питання й почути кваліфіковані відповіді. Це не просто обмін досвідом, це закладення фундаменту для побудови вектора державної політики щодо підтримки ветеранського бізнесу. Тисячі колишніх військовослужбовців та добровольців – у процесі повернення до цивільних професій і прагнуть організувати свій бізнес”, – заявив глава Мінвету.

У виступі на відкритті ветеранського форуму Володимир Зеленський також висловив думку, що “період пандемії вкотре показав, що ветеранська та волонтерська спільноти завжди готові першими стати на допомогу й захист країни – хоч від агресора, хоч від коронавірусу”.

Він нагадав, що за останній рік “налагодилася реальна взаємодія між офісом президента, парламентом та Міністерством у справах ветеранів”. Завдяки цьому, за його словами, вдалося ухвалити закон про надання добровольцям статусу учасників бойових дій і зберегти фінансування основних бюджетних програм Міністерства ветеранів. Також президент відзначив важливість надання громадянства іноземним добровольцям, які воювали за Україну.

Глава держави акцентував увагу на тому, що, попри епідемію коронавірусу та обмежувальні заходи, які пов’язані з її стримуванням, владі вдалося зберегти фінансування сфери національної безпеки та оборони. Проте, за його словами, попереду дуже багато роботи. Зокрема, необхідно покращувати лікування та реабілітацію учасників бойових дій.

“Сьогодні я підпишу указ про розвиток системи фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів та їхніх родин“, – зазначив Зеленський.

За його словами, робота в цьому напрямі – це не питання однієї визначної дати, вона має здійснюватися постійно, системно та послідовно, поза будь-яким політичним контекстом.

Читайте також:
“Прагнемо миру, але про армію дбати не перестанемо”: Зеленський передав ЗСУ нову техніку й озброєння

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна