На фронті вже місяць, як немає бойових втрат, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський вважає найголовнішим викликом для України війну на Донбасі, але наголошує, що в зоні ООС уже місяць як немає бойових втрат.

Як повідомляє “Укрінформ“, про це він заявив в інтерв’ю телеканалу “Україна 24”.

“Найголовніший виклик для нашої країни – це війна на сході України, ми це розуміємо. Втрачаємо людей, найкращих героїв, молодих людей”, – сказав глава держави.

За його словами, для нього як президента та його команди найголовніше завдання – “припинити війну, закінчити війну, повернути всі території, повернути людей додому, в сім’ї”.

Водночас Зеленський нагадав: “Сьогодні вже принаймні місяць, як відбувається – з плюсами, з мінусами, але відбувається – режим тиші, він зберігається, бойових втрат, бойових поранень, бойових летальних випадків впродовж місяця немає”.

“Я пишаюся цим дуже, тримаю кулаки, і дійсно щодня отримуємо результат – три-чотири рази (порушення “режиму тиші” – “Н”), кожного разу дивишся — немає бойових втрат, і я радію і вірю, що це серйозний крок вперед”,- сказав президент.

Нагадаємо, минулого місяця остання бойова втрата була датована 21 липня. “Всеохопне перемир’я” почалося 27 липня.
13 серпня внаслідок підриву авто на міні загинув розвідник 42 омпб 57-ї мотопіхотної бригади старший сержант Сергій Похович. Однак командування не вважає цю втрату бойовою.

Читайте також:
Після доби “тиші” окупанти стріляли з РПГ під Мар’їнкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна