На Марші захисників України 24 серпня вперше пройде “коробка” Жіночого ветеранського руху

 

На Марші захисників України, який пройде в Києві в понеділок, 24 серпня, вперше пройде “коробка” Жіночого ветеранського руху.

Про це “Новинарні” повідомили у ЖВР за три дні до Маршу, призначеного на День Незалежності.

“Коробочку” ЖВР очолять жінки – чинні військові Збройних сил України та Нацгвардії. Також до складу колони увійдуть жінки-ветеранки – учасниці бойових дій на Сході та військові волонтерки.

Таким чином вони вшанують пам’ять полеглих побратимів і посестер та висловлять подяку всіх захисникам України.

“Ми, Жіночий ветеранський рух, формуємо свою колону і запрошуємо жінок ветеранок, чинних військовослужбовиць та військових волонтерок доєднуватися, ставати з нами в один стрій. Адже ми переконані, що об’єднані єдиною метою українські ветеранки є рушійною силою України, та здатні творити якісні демократичні зміни нашої держави”, – закликали активістки ЖВР.

Форма реєстрації для участі: https://docs.google.com/forms/d/1SuzIqTzJ2beDn55tRC13cIJGruxUSS1sLwwxxckZ6LI/edit#responses
Збір: 24 серпня, 9:00 парк Тараса Шевченка

Як відомо, Марш захисників України за участі великої кількості ветеранів АТО/ООС уперше відбувся 24 серпня 2019 року – через відмову президента Володимира Зеленського проводити в День Незалежності України військовий парад. Альтернативний Марш у центрі Києва зібрав близько 50 тисяч учасників.

Так само Марш захисників України планується на 24 серпня 2020 року.

Водночас офіс президента організовує на той самий день окрему “Ходу ветеранів”, із застосуванням адмінресурсу. Цей процес курирує колишній народний депутат, ексглава уряду Криму Сергій Куніцин, призначений у червні головою новоствореної Консультативної ради у справах ветеранів війни у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президенті України.

Читайте також:
Марш захисників України 24 серпня: “коробку” очолять генерал Забродський і Ярош

Голова Жіночого ветеранського руху Андріана Сусак:
Я досі повертаюсь у той 14-й, у літо, коли всі були живі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна