Чиновників Командування Медсил ЗСУ викрили на хабарі в мільйон гривень, – СБУ

 

Співробітники Служби безпеки України викрили масштабну корупційну схему, організовану чиновниками командування Медичних сил Збройних сил України під час закупівлі засобів індивідуального захисту для військовослужбовців.

Про це в четвер, 20 серпня, інформує пресцентр СБУ.

“За даними досудового розслідування, оборудку організували начальник управління Командування Медичних сил разом із офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовцем Державної інспекції енергетичного нагляду та посередником. Зловмисники вимагали від представника комерційної структури, яка займається продажем медичних масок, хабар у розмірі 1 млн грн“, – ідеться в повідомленні.

Так, зловмисники обіцяли підприємцю забезпечити перемогу у відкритих торгах, а розмір неправомірної вигоди був обумовлений обсягом поставки – 1 грн із кожної маски.

Оперативники спецслужби декілька днів тому задокументували отримання зловмисниками першої частини відкату в розмірі 400 тисяч гривень.

“Затримали організаторів оборудки відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі заключної частини відкату – 600 тис. грн”, – додали у відомстві.

Під час 13 обшуків за місцями проживання та служби зловмисників правоохоронці виявили кошти, передані їм напередодні.

Керівництвом Міністерства оборони та Збройних сил України призначили також і службове розслідування для встановлення причини та умов скоєння злочину. На час його проведення підозрюваних усунули від виконання службових обов’язків.

“Високу довіру суспільства до Збройних сил неприпустимо підривати корупційними діяннями, які до того ж паплюжать світлу пам’ять полеглих побратимів. Командування медичних сил ЗС України сприяє правоохоронним органам у проведенні всебічного та об’єктивного розслідування”, – зазначив Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Кримінальне провадження розпочато за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Нині вирішують питання про повідомлення фігурантам справи про підозру й обрання запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають. Перевіряють причетність інших військовослужбовців і керівництва Командування Медсил до функціонування корупційної схеми.

Читайте також:
На Луганщині СБУ викрила чиновника Мінвету, що вимагав гроші з пораненого бійця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.