СБУ спільно з британськими колегами заблокували діяльність міжнародної хакерської групи

 

Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з кіберпідрозділом міської поліції Лондона, Національним агентством по боротьбі зі злочинністю (NCA) та іншими компетентними органами Великої Британії заблокували діяльність міжнародного хакерського угруповання.

Про це в середу, 19 серпня, інформує пресцентр СБУ.

За даними слідства, угруповання діяло з 2018 року та спеціалізувалося на викраденні персональних даних громадян Великої Британії, США, країн Європи та СНД для продажу на ресурсах DarkNet.

Служба безпеки України отримала від Британії інформацію, що один із учасників угруповання мешкає в Україні.

Хакер розробляв та продавав на спеціалізованих сайтах вірусні програми, що забезпечували несанкціонований доступ до комп’ютерних операційних систем.

“За допомогою шкідливої програми зловмисники незаконно заволодівали логінами та паролями від інтернет-сайтів, електронних поштових скриньок, даними кредитних карток та електронних гаманців громадян”, – повідомили в СБУ.

Як писала “Новинарня“, нещодавно посли ЄС вперше схвалили санкції проти ГРУ Росії за кібератаки.

Читайте також:
Хакери з РФ вкрали документи ексміністра торгівлі перед виборами у Британії, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна