Хакери з РФ вкрали документи ексміністра торгівлі перед виборами у Британії, – Reuters

 

Секретні документи щодо торгівлі між США і Великою Британією, витік яких стався напередодні британських виборів у 2019 році, були вкрадені російськими хакерами з електронної пошти колишнього міністра торгівлі Ліама Фокса.

Про це у вівторок, 4 серпня, інформує “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Хакери отримували доступ до акаунту кілька разів в період з 12 липня по 21 жовтня минулого року.

Зараз проводиться розслідування. Невідомо, яку російську групу або організацію вважають відповідальними, але хакерська атака мала ознаки операції, підтримуваної Російською Федерацією.

Серед вкраденої інформації було шість траншів документів, що детально описують британські торгові переговори з США.

Джерела повідомили, що поштовий акаунт був зламаний за допомогою так званого “фішингового” повідомлення, через яке хакери отримали пароль і дані для входу в систему.

Міністр закордонних справ Британії Домінік Рааб підтвердив інформацію про втручання минулого місяця, заявивши, що “російські актори” прагнули втрутитися у вибори “за допомогою онлайн-розповсюдження незаконно отриманих урядових документів”.

Точно невідомо, які облікові записи Фокса були зламані і коли це вперше сталося. Не ясно, чи був Фокс, який все ще є членом парламенту, міністром у той час.

У британському уряді зазначили, що “ведеться кримінальне розслідування з приводу того, як були отримані документи, і було би недоречно коментувати далі”.

Уряд має у своєму розпорядженні “дуже надійними системами для захисту ІТ-систем посадових осіб і персоналу”.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно британський парламентський комітет з розвідки і безпеки оприлюднив звіт, в якому йшлося, що уряд не намагався розслідувати можливе втручання Росії в проведення референдуму по Brexit. Також у ньому йдеться, що Британія “сильно недооцінила” російську загрозу.

Читайте також:
Посли ЄС вперше схвалили санкції проти ГРУ Росії за кібератаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна