Проти Киви порушили справу за невиконання рішення суду про наклеп на Гандзюк

 

Проти нардепа від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Іллі Киви порушили кримінальну справу за невиконання рішення суду.

Про це в понеділок, 17 серпня, повідомила юридична компанія “Міллер” у фейсбуці.

Відзначається, що провадження розпочато Дніпровським УП ГУНП в Києві за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Нагадаємо, все почалося з того, що Кива безпідставно звинуватив херсонську активістку Катерину Гандзюк в корупції.

Він в ефірі телеканалу “Еспресо” 2 жовтня 2018 року сказав фразу: “Я знаю, что Гандзюк сидела на разворовывании городского бюджета”, яка не відповідає дійсності.

Батько вбитої Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк подав до суду на нардепа і ТОВ “Голдберрі”, бажаючи захистити честь, гідність, ділову репутацію дочки і отримати спростування неправдивої інформації.

Його позов був задоволений 26 червня 2019 року.

Суд зобов’язав Киву спростувати своє висловлювання шляхом повідомлення в ефірі телеканалу “Еспресо” і виплатити Вікторові Гандзюку судовий збір на суму 1409,60 грн. Киві й це було не під силу.

Тому виконавча служба блокувала його рахунки та стягувала кошти в примусовому порядку.

Телеканал оголосив, що готовий надати Киві ефір, але судове рішення не виконано повністю досі.

Народний депутат продовжує ухилятися від виконання рішення суду. Тож тепер проти Киви відкрили кримінальне провадження через це порушення.

Читайте також:
Нардеп Кива заробив на здачі в оренду жомової ями близько ₴1,2 млн, – Bihus.Info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна