Суд визнав брехнею заяви Киви про корумпованість Гандзюк

 

Дніпровський райвідділ Державної виконавчої служби за рішенням Соломʼянського суду Києва арештував банківські рахунки народного депутата Іллі Киви для стягнення судового збру в розмірі 1 409,60 гривень через заяви про корумпованість громадської діячки Катерини Гандзюк.

Про це в четвер, 30 квітня, повідомили адвокати з юридичної компанії “Міллер” у фейсбуці.

“26 червня 2019 року Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк до Іллі Киви та ТОВ “Голдберрі” про захист, честі гідності, ділової репутації та зобов’язання спростувати недостовірну інформацію. Визнано недостовірною інформацію, поширену 2 жовтня 2018 року Кивою в ефірі телеканалу “Еспресо”. Зобов’язано стягнути з Киви на користь Гандзюка Віктора Михайловича судовий збір у розмірі 1409,60 грн”, – йдеться у повідомленні.

Тому рахунки Киви по справі Катерини Гандзюк арештовано. Судовий збір стягнули на користь батька Катерини Гандзюк – Віктора.

Читайте також:
Венедіктова виконала вимогу Мангера в день його народження, – батько Гандзюк

“22 квітня 2020 року на виконання рішення Солом’янського районного суду м. Києва державним виконавцем Дніпровського районного відділу ДВС у місті Києві ухвалено постанову про накладення арешту на кошти Іллі Володимировича для забезпечення сплати судового збору”,  – зазначають адвокати.

Якщо Кива не виконає іншу частину рішення суду й не спростує свої слова про Гандзюк, то проти нього можуть почати кримінальне провадження за ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

2 жовтня 2018 року в ефірі телеканалу “Еспресо” Кива заявив: “Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету”. Після цього батько Катерини Гандзюк звернувся до суду.

26 червня 2019 року Солом’янський суд Києва задовольнив позов Віктора Гандзюка до Іллі Киви та ТОВ “Голдберрі”.

Як інформувала “Новинарня“, адвокат Масі Найєм пояснив, що не так із дочасним завершенням розслідування у справі Гандзюк.

Читайте також:
“Венедіктова – вбивця справи Гандзюк”: активісти прийшли до будинку генпрокурорки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна