Адвокат Найєм пояснив, що не так із дочасним завершенням розслідування у справі Гандзюк

 

Масі Найєм,
адвокат, ветеран АТО

(FB)

Що не так із завершенням досудового розслідування по справі Каті Гандзюк.

1. Зібрані не всі докази. Проведені не всі слідчі дії, які просила сторона потерпілих (якій ще три дні тому брехали, що справа не готова до суду). Як наслідок – може не бути вироку організаторам вбивства, оскільки не вистачить доказів.

2. Раніше прокуратура просила продовжити досудове розслідування до чотирьох місяців. А завершила за 40 днів. Чому?

3. Про це спитали вчора під офісом президента у прокурорів і почули: “ми зібрали докази, це нові докази, а які – не скажемо, бо це таємниця досудового”. Чи це так?

4. Ні, оскільки всі матеріали справи відкриті ВСІМ сторонам, включаючи адвокатів підозрюваних. Досудове розслідування завершено. Немає таємниці слідства. Відтак пояснити суспільству, чому так блискавично завершили розслідування прокуратура не може, бо таких пояснень не існує.

5. Тоді чому ж так швидко завершили розслідування? Тому що у Генерального прокурора І. Венедиктової є страх звільнення. Вона намагається довести свою ефективність. Не якістю переданих доказів, а поспіхом переданою справою, для галочки. Якість доказів суд встановить щонайменше через рік (50 томів справи).

6. І на останок. Вчора Юлія Мендель підтвердила, що В. Зеленський ще не заслуховував І. Венедиктову по цій справі. Вона йому мала щось доповісти. З чого можна зробити висновок, що його тримають в ізоляції.

Не в нас карантин. А у пана Зеленського карантин від суспільства. Від реального стану справ. І це підтвердиться ще й новими блискавичними діями І. Венедиктової, яка планує до 11 травня завершити ще одну справу.

Впевнений, що вона – не самостійна. А примхи реальних бенефіціарів Венедиктової остаточно знищать рейтинг Зеленського.

Та це не так важливо, як справделивість, яка досі не поновлена.

Читайте також:
На Банковій протестували через дочасне завершення розслідування справи Гандзюк. ФОТО

Справа Гандзюк: у СБУ завершили досудове розслідування і назвали замовників убивства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна