У Білорусі знайшли мертвим члена виборчкому, який відмовився підписувати протокол з “перемогою” Лукашенка

 

У Білорусі знайшли мертвим директора Волковиського військово-історичного музею ім. Багратіона Костянтина Шишмакова, який, будучи членом виборчої комісії, відмовився підписати підсумковий протокол з результатами голосування 9 серпня, а через тиждень зник.

Тіло 29-річного чоловіка виявили в річці Німан рятувальники, пише TUT.BY

Шишмаков був одним із двох членів комісії на ділянці у Волковиську, які відмовилися підписати підсумковий протокол. Як розповів журналістам батько Костянтина, за цих двох “розписалися інші”.

Тиждень після голосування Шишмаков був у відпустці, а 15 серпня вийшов на роботу (субота в музеї – робочий день). Наприкінці дня, близько 17:00, Костянтин зателефонував дружині і сказав: “Я тут працювати більше не буду, їду додому”. Але додому чоловік так і не приїхав.

Після того як рідні директора подали заяву про його зникнення, працівники міліції нібито відстежили, що востаннє телефон Шишмакова “подавав ознаки життя” в районі Мостів неподалік Німана — на дорозі з Волковиська на Гродно.

Після зникнення колеги співробітники Національного художнього музею Білорусі та Національного історичного музею провели в Мінську акцію на підтримку Костянтина Шишмакова й усіх білорусів, які зникли безвісти до й під час виборів.

Читайте також:
МВС Білорусі повідомило про третього загиблого: нібито потрапив під машину під час протестів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна