У Львові затримали ексмайора поліції, причетного до підпалу авто журналістки “Радіо Свобода”

 

У Львові співробітники Служби безпеки України затримали колишнього майора поліції Михайла Чердака, якого вважають причетним до організації підпалу авто журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук.

Про це в понеділок, 17 серпня, інформує пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України викрила у Львові колишнього працівника Національної поліції, який за версією слідства, у січні цього року організував підпал автомобіля журналістки “Радіо Свобода”. Оперативники спецслужби встановили місцезнаходження та на виконання рішення слідчого судді затримали зловмисника”, – йдеться у повідомленні.

11 лютого тоді старшому оперуповноваженому кримінальної поліції Франківського відділу м. Львова повідомили про підозру у змові зі замовником, підшукуванні виконавця, якого він схилив до вчинення злочину, а після цього передав кошти за виконану роботу. Чоловіка було оголошено у розшук.

Як писала “Новинарня“, вночі 30 січня у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці “Радіо Свобода” Галині Терещук.
Вогнем пошкодило передню частину кузова та моторний відсік. Ніхто з людей не постраждав.‬ Кримінальне провадження відкрили за статтею “умисне знищення або пошкодження майна журналіста”. Як основна версія тоді розглядалася професійна діяльність Терещук.
Через тиждень безпосереднього виконавця злочину, 19-річного мешканця Хмельницького Якоба Сарахмана, затримали в Одесі.
25 травня Галицький районний суд міста Львова виніс йому вирок, Сарахмана засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки. Хлопець зізнався, що погодився за п’ять тисяч гривень підпалити автомобіль журналістки.
Якоб Сарахман сприяв розслідуванню злочину та уклав угоду зі слідством. Цю угоду погодили й потерпілі у справі.
Пізніше стало відомо, що до організації підпалу авто журналістки причетний ексмайор львівської поліції Михайло Чердак. Його не затримали, адже він утік і перебував у розшуку.
Замовником підпалу автомобіля журналістки вважають раніше судимого Вадима Дмитренка, в очікуванні суду він перебуває під домашнім арештом.

Читайте також:
Зеленський відреагував на підпал авто журналістів “Схем”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна