Встановили ймовірного замовника підпалу авто журналістки “Радіо Свобода”

 

Служба безпеки України спільно з прокуратурою встановила особу чоловіка, який обґрунтовано підозрюються у замовленні підпалу автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук у Львові.

Про це у вівторок, 11 лютого, повідомляє “Новинарня” з посиланням на пресцентр СБ України.

“У замовленні злочину підозрюється мешканець Львова, який раніше мав судимість та відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці”, – йдеться у повідомленні.

За однією з версій слідства, до організації підпалу підозрюваний залучив працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області.

Поліцейський підібрав виконавця та передав гроші за виконану “роботу”.

Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в міжнародний розшук.

Вирішується питання про скерування до суду клопотання про обрання можливому замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Працівникові поліції – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Попередня правова кваліфікація злочину за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

Як писала “Новинарня“, у ніч на 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці “Радіо Свобода” Галині Терещук.
Вогнем пошкодило передню частину кузова та моторний відсік. Ніхто з людей не постраждав.‬ Кримінальне провадження відкрили за статтею “умисне знищення або пошкодження майна журналіста”.

Як основна версія розглядалася професійна діяльність Терещук.

Читайте також:

Підозрюваний у підпалі авто журналістки “Радіо Свобода” декілька разів змінював зовнішність, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна