Підозрюваний у підпалі авто журналістки “Радіо Свобода” декілька разів змінював зовнішність, – СБУ

 

Підозрюваний у підпалі автомобіля журналістки “Радіо Свобода” Галини Терещук після втечі з місця злочину у Львові кілька разів змінював зовнішній вигляд, але його затримали.

Про це у четвер, 6 лютого, повідомляє “Новинарня” із посиланням на пресцентр СБУ.

“У місті Одеса був виявлений уродженець Хмельницької області, який за версією слідства, здійснив у Львові підпал автомобіля, що належить подружжю журналістів – Галині та Василеві Терещукам. Оперативники Львівського Управління СБУ спільно з представниками інших правоохоронних органів встановили особу та маршрут переміщення зловмисника, який після вчиненого попрямував до Одеси. Зафіксовано, що після втечі з місця підпалу виконавець кілька разів змінював зовнішній вигляд”, – йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна вчинене загальнонебезпечним способом через підпал) Кримінального кодексу України, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Досудове розслідування триває, встановлюється причетність до вчиненого інших осіб, зокрема замовника, зазначили в СБУ.

Як писала “Новинарня“, у ніч на 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці “Радіо Свобода” Галині Терещук.
Вогнем пошкодило передню частину кузова та моторний відсік. Ніхто з людей не постраждав.‬ Кримінальне провадження відкрили за статтею “умисне знищення або пошкодження майна журналіста”.

Як основна версія розглядалася професійна діяльність Терещук.

Читайте також:
На Львівщині спалили редакцію районної газети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна