На Львівщині спалили редакцію районної газети

У ніч на четвер, 19 грудня, в місті Самбір Львівської області згоріло приміщення редакції районної газети “Голос Самбірщини”.

Редакція газети заявила про навмисний підпал, який пов’язує із тим, що хтось зазіхає на приміщення в центрі міста, де розміщується редакція, розповіла редакторка Марія Пукій у коментарі “Захід.нет”.

За словами Пукій, унаслідок пожежі повністю вигорів кабінет, де готується газета, та всі комп’ютери редакції.

Із приміщення також було винесено сейф з документами, який поліція згодом знайшла неподалік будинку в кущах. Зловмисники не змогли його відкрити.

Відтак черговий номер газети у п’ятницю, 20 грудня, не вийде друком.

Зі слів Марії Пукій, вночі пожежу ніхто не бачив і не гасив, її наслідки першою виявила бухгалтерка, яка вранці прийшла на роботу.

“Двері були частково відчинені, з них ішов густий чорний дим. Усі коридори були задимлені. Найбільше вигорів комп’ютерний кабінет. Він вже повністю непридатний для праці. Вся техніка втрачена. Ми залишилися без нічого”, – розповіла редакторка “Голосу Самбірщини”.

Пукій розповіла, що понад рік тому була спроба пограбування редакції газети. Тоді вибили вікно у друкарні на першому поверсі, проникли в редакцію й викрали фотоапарати. Тепер же, як стверджує Марія Пукій, відбувся підпал редакції, який вона пов’язує з тим, що хтось може зазіхати на частину приміщення друкарні, яка наразі перебуває у комунальній власності Львівської облради.

“Відповідно до закону, ми пройшли процес роздержавлення минулого року. Зараз перебуваємо на стадії укладення угоди на оренду приміщення у друкарні, більша частина якої вже приватизована. Нашим приміщенням, площа якого 80 кв м, наразі розпоряджається управління майном спільної власності Львівської облради… Ми думаємо, що це пов’язано суто з приміщенням. Не знаємо інших мотивів. Хоча можливо і через діяльність, бо так чи інакше когось зачіпаємо”, – зазначила Марія Пукій.

Голова Самбірської РДА Андрій Жепко підтвердив факт пожежі у редакції газети. “Це треба правоохоронців питати – чи це підпал чи самозагорання. Редакція горіла. Що там було, детально сказати не можу”, – прокоментував для “Захід.нет”.

Обставини і причини пожежі у редакції газети зараз з’ясовує поліція.

“Національна спілка журналістів висловлює солідарність із нашими львівськими колегами. І звертається до керівництва МВС та Національної поліції забезпечити ефективне оперативне розслідування надзвичайної події”, – заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Читайте також:
Будинок Гонтаревої підпалили запалювальною ракетою, – поліція

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна