Зеленський відреагував на підпал авто журналістів “Схем”

 

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що правоохоронці знайдуть та притягнуть до відповідальності зловмисників, які підпалили авто програми “Схеми”.

Про це він написав на сторінці у фейсбуці в понеділок, 17 серпня.

Він пригадав, що в грудні 2014-го неподалік палацу “Україна” невідомі спалили також і його авто. Поліції знадобилося два місяці, щоб знайти та затримати злочинців.

“Як президент України я завжди захищатиму права кожного громадянина, незалежно від його особистого ставлення до мене. Переконаний, що свобода слова – фундамент будь-якої демократичної країни. Журналістська діяльність ніколи не може бути підставою для переслідувань”, – написав він.

Він додав, що його “творча діяльність завжди була пов’язана з досить гострою критикою чинної на той час влади” і це створювало колективу проблеми.

“Від неофіційних натяків “хлопці, ви дожартуєтесь” – до прослуховування, стеження, реальних перешкод та заборон у проведенні концертів чи зйомок. Я пройшов все це, я знаю, як це, і ніколи не допущу, щоб за мого президентства будь-яка критика влади тягнула за собою переслідування або залякування”, – написав Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня автомобіль програми “Схеми” підпалили біля будинку водія знімальної групи.
Зі слів журналістів, останній матеріал, який знімали за допомогою цієї автівки – “Королі доріг”, – про перших осіб держави, які порушують ПДР.

Читайте також:
Підпал авто “Схем”: головред пов’язує інцидент із Портновим, Мендель заявляє про відкрите провадження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна