У Києві невідомі спалили авто знімальної групи програми “Схеми”, – Ткач

 

Вночі 17 серпня автомобіль програми “Схеми” підпалили біля будинку водія знімальної групи.

Про це повідомив журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач на сторіні у фейсбуці.

“Погані новини продовжуються. Авто, на якому ми протягом чотирьох років знімаємо матеріали, які ви всі бачили, спалили”, – написав він.

За словами журналіста, останній матеріал, який знімали за допомогою цієї автівки – “Королі доріг”, – про перших осіб держави, які порушують ПДР.

“Під час зйомок і в самому матеріалі я неодноразово наголошував, що за нашим авто і нами вели спостереження співробітники охорони президента УДО. Авто ночувало біля будинку, де мешкає водій. Прослушка, підпал авто, що далі?”, – написав Ткач.

Як інформувала “Новинарня“, журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач 8 серпня заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.
Програма “Схеми” є спільним проєктом “Радіо Свобода” і телеканалу UA: Перший, метою якого є викриття високопосадової корупції.

8 серпня в Нацполіції повідомили, що розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі”.

Читайте також:
“Викруткою довбали”: поліція не перевіряла квартиру журналіста Ткача професійним обладнанням щодо ймовірного прослуховування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна