“Прослушка” в журналіста Ткача: поліція не знайшла пристрій, але зареєструвала кримінальне провадження

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя журналіста програми “Схеми: корупція в деталях” Михайла Ткача, заплановано проведення судових експертиз.

Про це повідомили в суботу, 8 серпня, в пресслужбі поліції Києва.

“За даним фактом відділом дізнання Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі”, – йдеться у повідомленні.

У поліції поінформували, що вранці до поліції Києва звернувся чоловік, який повідомив, що в своїй квартирі виявив пошкодження в стелі та, можливо, прослуховувальний пристрій.

Правоохоронці провели огляд у помешканні журналіста і на даху будинку, проте жодних технічних засобів там не виявили.

Триває досудове розслідування, у межах якого будуть встановлені всі обставини події, наголосили у поліції.

“Аби з’ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій, правоохоронці запланували проведення повторного огляду і судових експертиз”, – заявили у відомстві.

Головний редактор програми “Схеми” Наталка Седлецька, яка перебуває у квартирі Ткача разом з частиною редакції, раніше написала у фейсбуці, що редакція очікує “якнайскорішого належного огляду квартири Михайла на предмет наявності професійного обладнання для стеження за журналістом програми журналістських розслідувань, яка викриває високопосадову корупцію”.

За її словами, поліцейські, які приїжджали на виклик, провели зовнішній огляд приміщення, піднялись на горище, взяли зразки з будівельних матеріалів, прийняли заяву – і поїхали.

Седлецька додала, що Ткач живе на горішньому поверсі будинку, над квартирою – спільне горище, до якого є доступ з різних під’їздів.

Як інформувала “Новинарня“, журналіст програми “Схеми: корупція в деталях” Михайло Ткач 8 серпня заявив, що помітив удома ознаки встановлення пристрою для прослуховування.
Програма “Схеми” є спільним проєктом “Радіо Свобода” і телеканалу UA: Перший, метою якого є викриття високопосадової корупції.

Журналіст Михайло Ткач є автором багатьох розслідувань “Схем” про корупцію та порушення чиновників і перших осіб держави. Серед останніх його розслідувань — порушення правил дорожнього руху кортежем президента, а також переїзд Володимира Зеленського у держрезиденцію в Конча-Заспі.

Читайте також:
ЄСПЛ заборонив владі України перевіряти телефон розслідувачки Седлецької

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна