Щонайменше 235 людей незаконно позбавлені волі в ОРДЛО, – СБУ

 

Бойовики “ДНР” та “ЛНР”, підтримувані Російською Федерацією, станом на 14 серпня незаконно позбавили волі на території ОРДЛО щонайменше 235 людей.

Про це інформує “Радіо Свобода” з посиланням на дані Служби безпеки України.

“За даними інформаційного обліку Об’єднаного центру, на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях значаться як незаконно позбавлені волі 235 осіб”, – йдеться в повідомленні.

При цьому в СБУ додали, що “питання звільнення громадян України, яких було незаконно позбавлено волі правоохоронними та судовими органами Російської Федерації, виносяться на рівень міжнародних контактів і вирішуються за участю Міністерства закордонних справ України”.

Напередодні адвокат одного з кримчан, якого в Росії судять за статтею про “державну зраду”, Микола Полозов повідомив, що всього в Росії і окупованому Криму утримують 133 українських політв’язнів.

Нагадаємо, нещодавно голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що президент України Володимир Зеленський ініціював обговорення звільнення 22 кримських татар у розмові з російським лідером Володимиром Путіним.

Читайте також:
Військові на Донеччині повторно затримали обміняного сепара, що був засуджений за вбивство Хараберюша

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна