У зоні ООС двоє бійців підірвалися на вибуховому пристрої

доповнено

У четвер, 13 серпня, внаслідок відхилення від маршруту на невідомому вибуховому пристрої підірвалися два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил, один із них загинув, інший – отримав поранення.

Про це інформує пресцентр Міністерства оборони в щоденному зведенні.

“Пораненого воїна оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. На місці події працюють робочі групи військової прокуратури та військової служби правопорядку. Усі обставини цієї трагедії наразі з’ясовуються”, – йдеться у повідомленні.

Пресцентр Міноборони не називає цю втрату бойовою.

У зведенні МОУ також вказано, що від початку поточної доби, станом на 12:00 четверга, 13 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройних провокацій окупаційних військ Російської Федерації не зафіксували.

Як повідомили “Новинарні” в пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил, загиблий внаслідок підриву є небойовою втратою.

“Він загинув не внаслідок ворожого обстрілу“, – прокоментували в пресцентрі ОС.

На уточнювальне запитання, чи боєць підірвався на міні, встановленій противником, пресофіцер зазначив, що то був “невідомий вибуховий пристрій”.

Наразі на місці події працює комісія, яка з’ясує всі обставини загибелі одного військовослужбовця та поранення іншого.

У пресцентрі також утрималися назвати підрозділ, який поніс втрати, повідомивши лише, що інцидент стався на території Донецької області.

Новинарня” з’ясовуватиме обставини цієї події і те, чи є втрата небойовою, за результатами службового розслідування в підрозділі.

Читайте також:
“Уже прицільні, а не провокативні”: бійці ЗСУ показали відео обстрілу під Горлівкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна