Справи Майдану: щодо екскомандира роти “Беркута” проведуть спецрозслідування

 

Державне бюро розслідувань проведе спецрозслідування  щодо колишнього командира роти спеціального призначення полку “Беркут”, який підозрюється в скоєнні з іншими правоохоронцями 48 умисних вбивств та замахів на умисні вбивства 80 людей у лютому 2014 року.

Про це в четвер, 13 серпня, повідомляє пресслужба офісу генпрокурора.

Відповідне клопотання задовольнив Печерський районний суд міста Києва.

Також цей екскомандир роти підозрюється в скоєнні терористичного акту та інших злочинів (ч. 3 ст. 365, ст. 340, ч. 3 ст. 258, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України).

“Рішення суду надає можливість провести спеціальне досудове розслідування (in absentia) щодо підозрюваного, який переховується від органів слідства, суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та який оголошений у міжнародний розшук, а також звернутися до суду з обвинувальним актом”, – йдеться у повідомленні.

Цей же суд заочно взяв під варту ексдиректора Департаменту матеріального забезпечення МВС України. Він проходить по справі про постачання з РФ спеціальних засобів та їх подальшого використання під час подій 18-20 лютого 2014 року в Києві.

Нагадаємо, ДБР скерувало до суду ще одну справу щодо ексберкутівця за розгін Майдану.

Читайте також:
Ще двох ексберкутівців судитимуть за силовий розгін студентів під час Революції Гідності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна