Ще двох ексберкутівців судитимуть за силовий розгін студентів під час Революції Гідності

 

До суду скеровано обвинувальний акт щодо двох колишніх міліціонерів полку міліції особливого призначення “Беркут”, яких підозрюють у насильницькому розгоні протестувальників на Майдані Незалежності у 2013 році.

таку інформацію в понеділок, 6 липня, повідомили в пресцентрі офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, 30 листопада 2013 року колишні правоохоронці перевищили свої службові повноваження та затримали учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання вони застосували до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодили організації та проведенню зборів. У подальшому експравоохоронці склали рапорти про затримання потерпілого, до яких внесли завідомо неправдиві відомості”, – зазначається у повідомленні.

В ОГП додали, що “ексберкутівці” обвинувачуються у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, службовому підробленні та незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів.

Інкриміновані статтіт: ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України.

Додамо, що у справі щодо побиття студентів 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності слідчими ДБР завершено досудове розслідування стосовно колишнього міліціонера полку міліції особливого призначення “Беркут” й скеровано до суду обвинувальний акт, а також іншому ексберкутівцю – повідомлено про підозру.

Читайте також: 
“Глорифікація неприпустима”: УІНП засудив музейну експозицію про “Беркут”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна