ДБР скерувало до суду ще одну справу щодо ексберкутівця за розгін Майдану

 

У Державному бюро розслідувань заявили про скерування до суду обвинувального акту щодо ексбійця полку особливого призначення “Беркут” в Києві та про підозру ще одному “ексберкутівцю” з колишнього столичного управління.

Відповідне повідомлення поширила пресслужба відомства в п’ятницю, 5 червня.

Згідно з повідомленням, “ексберкутівець”, чию справу передали до суду, обвинувачується у 2перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством, службовому підробленні та у вчиненні службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів”.

Повідомляється, що також експравоохоронець склав завідомо неправдиві офіційні документи.

“Крім того, слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, за погодженням з офісом генерального прокурора, повідомили про підозру колишньому міліціонеру полку особливого призначення “Беркут” підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві”, – повідомили у ДБР, вказавши, що підозра у чоловіка за тими ж статтями, що й у його колишнього колеги.

За даними слідства, 30 листопада 2013 року підозрюваний перевищив свої службові повноваження та затримав учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності.

Під час затримання експравоохоронець “застосував до потерпілого фізичну силу, незаконно перешкоджав організації та проведенню зборів, у подальшому підозрюваний склав рапорт про затримання потерпілого, до якого вніс завідомо неправдиві відомості”.

Як інформувала “Новинарня“, обміняні екс-“беркути” Тамтура й Маринченко повернулися до Києва і просять амністію.

Читайте також:
“Глорифікація неприпустима”: УІНП засудив музейну експозицію про “Беркут”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна