Кабмін змінив критерії визначення карантинних зон

 

Кабінет міністрів на прохання Міністерства охорони здоров’я спростив критерії визначення карантинних зон для регіонів, об’єднавши два показники в один.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 12 серпня.

“Раніше рівень загрози ми визначали за 4 показниками. Ми об’єднали 2 показники – і зараз будемо визначати по трьох: заповненість ліжок, рівень тестувань і третій показник, який ми ввели замість двох – це рівень нових хворих на 100 тисяч населення – тобто за 14 днів нові випадки на 100 тисяч населення. Це буде більше зрозуміло для наших громадян”, – цитує міністра охорони здоров’я Максима Степанова “Українська правда”.

Міністр наголосив, що для того, щоб регіон жив у режимі “зеленої зони”, середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань має бути не менше, ніж 24 на 100 тисяч населення за 7 днів.

Показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів не повинен перевищувати 40 випадків на 100 тисяч населення.

Якщо рівень завантаженості ліжок по регіону становить 50 і більше відсотків 5 днів поспіль, то на території всього регіону встановлюється “помаранчевий рівень” епідеміологічної небезпеки, якщо більше 70% – то “червоний рівень” на території всієї області.

За словами Степанова, комісія ТЕБ на НС прийматиме рішення про встановлення рівня епідеміологічної небезпеки кожні 7 днів.

Рішення щодо послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівнів може бути переглянуте не раніше, ніж через 14 днів, бо саме стільки триває інкубаційний період коронавірусу.

Як інформувала “Новинарня“, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину: регіони поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

Читайте також:
У в.о. мера Луцька, який проти “червоної зони”, діагностували коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна