У в.о. мера Луцька, який проти “червоної зони”, діагностували коронавірус

 

Секретар Луцької міської ради, який зараз виконує обов’язки Луцького міського голови, Григорій Пустовіт захворів на коронавірусну інфекцію.

Про це він написав у неділю, 9 серпня, на фейсбуці.

Пустовіт вважає, що міг підхопити вірус під час прийому громадян, бо деякі люди знімали у кабінеті маски. І згадав він про підприємців із Центрального ринку, які прийшли до нього 28 липня на 5 годин. Вони не дотримувалися дистанції, а деякі були без масок, каже тимчасовий мер.

“І мене не оминув COVID-19. Де це відбулось і коли це сталось, мені достеменно невідомо, однак допускаю, що найбільш ймовірно я інфікувався під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку. Разом з тим, нікого не хочу звинувачувати. Раз захворів, винен сам. Думаю, що відтепер працівники міської ради зрозуміють, чому я жорстко вимагав від них дотримання масочного режиму та інших обмежувальних карантинних заходів і сам їх дотримувався. Це були заходи нашої спільної безпеки”, – зазначив Пустовіт.

Він додав, що з 2 серпня перебуває на самоізоляції.

Попри те, що Пустовіт захворів, він виступає проти посилення карантину у Луцьку у межах “червоної” зони.

“Прошу політичних опонентів не зловживати фактом моєї хвороби і не пов’язувати її з позицією міста щодо посилення карантинних заходів. Я, до прикладу, протягом останніх трьох тижнів громадським транспортом не користувався, який комусь так хотілося зупинити. Не дивлячись на те, що я захворів на COVID-19, я продовжую як і раніше виступати рішуче проти спроби необгрунтованого та безпідставного внесення нашого міста Луцьк до “червоної” зони епідемічної небезпеки, і як наслідок можливого створення суттєвих проблем і незручностей для лучан”, – написав він.

Як інформувала “Новинарня“, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину: регіони поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони.

7 серпня центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на засіданні переглянула поділ регіонів за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. З червоної зони виключені міста Луцьк та Тернопіль.

Читайте також:
В Україні починає діяти поділ на 4 “карантинні” зони. Луцьк не хоче бути “червоним”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна