Лідерка “Голосу” назвала Порошенка більшим політичним ворогом, ніж Зеленський

 

Голова політичної партії “Голос”, народна депутатка Кіра Рудик заявила, що п’ятий президент України, лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко є більшим політичним ворогом її політсили, ніж чинний президент Володимир Зеленський.

Про це Рудик сказала в інтерв’ю “Українській правді”, опублікованому в четвер, 6 серпня.

На запитання: “Хто для вас більший політичний ворог, Зеленський чи Порошенко?”, – Рудик відповіла: “Порошенко”.

” (…) тому що Зеленський не намагається нас так сильно “обійняти”, як “Європейська солідарність”. Ну, тобто показати – так це ж просто наша частина”, – пояснила лідерка “Голосу”.

Також вона запевняє, що в “Голосу” є своя “партійна лінія, у нас є ризики, про які ми проговорюємо, і у нас є якесь внутрішнє переконання, що правильно, а що ні”.

На запитання про те, чи пропонував Петро Порошенко створити опозиційну коаліцію разом із “Європейською солідарністю”, вона відповіла, що “всі пропонували так чи інакше, давайте ми якось разом”.

“Ми розмовляли (з Порошенком – “Н”) про те, що, звичайно, є якісь моменти, в яких опозиційні сили повинні працювати разом. (…) питання Росії, питання війни, питання наїздів на українську мову. Абсолютно точно у нас тут позиція дуже схожа. Питання корупції – тут ми зразу оп і розходимося, питання Авакова – ми зразу оп і розходимося”, – сказала Рудик.

Як інформувала “Новинарня“, 17 липня партія “Голос” оголосила про перехід в опозицію до чинної влади. До цього депутати від цієї політсили стверджували, що перебувають у “надпозиції.”
11 червня народний депутат від партії “Голос” Святослав Вакарчук оголосив про складання мандата.
Перед тим, у березні 2020 року, Вакарчук склав повноваження голови політичної партії “Голос”, натомість головою обрали депутатку Кіру Рудик. 
На парламентських виборах 2019 року Вакарчук очолював список створеної під нього партії “Голос”. Раніше також очікували, що він може піти в президенти на виборах-2019.

Читайте також:
“Голос” позбавив Вакарчука депутатського мандата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна