“Виконав свою місію”: Вакарчук складає повноваження народного депутата. Вдруге

доповнено

Народний депутат від партії “Голос” Святослав Вакарчук оголосив про складання мандата.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у четвер, 11 червня, на брифінгу в Києві.

Він вважає, що виконав свою місію – привів “Голос” до парламенту.

Водночас Вакарчук сказав, що це не означає припинення його політичної діяльності у партії.

“Ми – велика дружня сім’я, у нас попереду величезні плани”, – сказав Святослав Вакарчук і додав, що найближчим часом представить “великий освітній проєкт”.

“Наступний мій етап, щоби молоді люди – ставали лідерами майбутнього”, – зазначив Вакарчук, який також є лідером музичного гурту “Океан Ельзи”.

За його словами, заява про складання повноважень народного депутата вже зареєстрована в апараті Верховної Ради.

Як інформувала “Новинарня“, у березні 2020 року Святослав Вакарчук склав повноваження голови заснованої ним політичної партії “Голос”, натомість головою обрали депутатку Кіру Рудик. 

На парламентських виборах 2019 року Вакарчук очолював список створеної під нього партії “Голос”. Раніше також очікували, що він може піти в президенти на виборах-2019.

У серпні 2019 року фракцію “Голос” у Верховній Раді очолив не Вакарчук, а журналіст Сергій Рахманін.

Святослав Вакарчук став нардепом вдруге, і так само вдруге складає мандат.

На позачергових парламентських виборах 2007 року лідер гурту “Океан Ельзи” був обраний до парламенту за списками блоку “Наша Україна – Народна самооборона”. У вересні 2008 року він добровільно склав повноваження нардепа, заявивши, що це рішення стало “підсумком важких роздумiв” i видається йому “чесним кроком по вiдношенню до виборцiв, колег-однодумцiв i до самого себе”.

За його словами, той склад Верховної Ради не виконав своєї головної ролi – “творити вiзiю України як сучасної європейської держави”, а “безперервнi мiжпартiйнi та внутрiшньопартiйнi суперечки деморалiзують суспiльство всерединi країни, та пiдривають її авторитет назовнi”.

“Єдиний спосiб бути собою – це піти. Залишитися – для мене означає втекти. Втекти вiд зобов’язань перед виборцями, зректися присяги на вiрнiсть народовi. Я цiєї присяги не забув. Для мене правда, мораль i Україна нiколи не стояли на другому мiсцi”, – заявляв Вакарчук у вересні 2008-го.

У тому скликанні ВР Вакарчук не подав жодного проєкту закону, лише дві поправки.

Читайте також:
Депутат Вакарчук заспівав на корпоративі білоруських “танкістів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна