Заступником керівника ОП став високопосадовець МВС часів Януковича Татаров

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником керівника офісу президента України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в указі президента №310/2020, опублікованому в середу, 5 серпня.

Татаров заявив, що займатиметься формуванням державної політики в сфері правоохоронної діяльності, забезпеченням гарантій нацбезпеки в сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини, пише “Інтерфакс-Україна”.

“До сфери моїх компетенцій належить формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення діяльності офісу президента України, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини”, – сказав він.

Олег Татаров – випускник Національного університету внутрішніх справ, також закінчив Національну академію внутрішніх справ та Національний університет ім. Тараса Шевченка.

У 1999-2014 роках служив в органах внутрішніх справ. Із 2011 року був заступником начальника Головного слідчого управління МВС України.

За інформацією ЗМІ, під час Євромайдану він особисто переконував медіа і закордонних послів, що “протестувальники стріляють самі в себе”.

Також Татаров заявляв , що силовики розганяли майданівців, тому що “допомагали розчистити територію центру Києва вночі, щоб не заважати проїзду транспорту”. При цьому він також підкреслив, що міліція не “застосувала силу і спецзасоби”, нагадує “Дзеркало тижня”.

Із 2014 року займався адвокатською практикою як керуючий партнер адвокатського об’єднання “Татаров, Фаринник, Головко”.

У квітні 2020 року Татарова намагалися призначити заступником директора ДБР. Тоді ж з’явилася інформація про призначення Татарова в ОП, але через обурення громадськості питання було відкладено.

Читайте також:
Вінницькою ОДА керуватиме скандальний ексглава ДУС Борзов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна