Для морських піхотинців в ООС триває навчання з мінної безпеки

 

Інструктор благодійного фонду “Повернись живим” Євген Антипенко проводить триденний курс навчання з мінної безпеки в 36-ій окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.

Про це в середу, 5 серпня, повідомила пресслужба благодійного фонду.

Зазначається, що особливу увагу привертають до небезпечних протипіхотних мін ПМН-2 та ПОМ-2, які масово застосовують російські війська на Сході.

“Від теорії вивчення тактико-технічних характеристик до практики на перетятій місцевості з детальним опрацюванням всіх секретів маскування та ймовірних пасток в умовах максимально наближених до бойових. Морські піхотинці отримають не тільки знання та навички, а й металошукачі та спеціальний добір сапера, в якому є все необхідне для цієї повсякденної ризикованої роботи”, – повідомляють у фонді.

У “Повернись живим” додали, що до кінця року планують навчити понад сотню інженерів в різних бойових підрозділах.

Для цього необхідно придбати 12 металошукачів та виготовити індивідуальні та групові комплекти саперів, вартість яких складає 5 та 7 тисяч гривень відповідно.

Як інформувала “Новинарня“, фонд “Повернись живим” доправив на фронт мобільні комплекси для боротьби з ворожими снайперами.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” анкетував понад 2 тис військових про причини звільнення із ЗСУ: результати показали Хомчаку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.