Фонд “Повернись живим” анкетував понад 2 тис військових про причини звільнення із ЗСУ: результати показали Хомчаку

 

У рамках реформування Збройних сил України фахівці міжнародного фонду “Повернись живим” провели анонімне анкетування понад двох тисяч військовослужбовців Сухопутних військ про те, чому армійці не продовжують контракти зі ЗСУ та що із цим робити.

Результати дослідження презентували в п’ятницю, 26 червня, під час робочої зустрічі Головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака з керівницею “Повернись живим” Оксаною Колядою.

Так, фахівці фонду ‟Повернись живим” провели дослідження за двома питаннями:

  1. Чому військовослужбовці звільняються з армії та не продовжують контракти із ЗС України?
  2. Що можуть зробити органи військового управління та виконавчої влади, щоб стимулювати військовослужбовців продовжувати військову службу за контрактом у ЗС України?

Робота над дослідженням тривала протягом року.

Анонімне анкетування провели серед більше 2000 військовослужбовців у механізованих, мотопіхотних та гірсько-штурмових бригадах Сухопутних військ Збройних сил України.

“Ще на початку призначення на посаду Руслан Хомчак визначив основні пріоритети розвитку та реформування Збройних сил України. На підставі визначених пріоритетів були опрацьовані пропозиції щодо проведення експерименту на базі військових частин та підрозділів Збройних сил України з вивчення рівня соціального та правового захисту військовослужбовців, кризових ситуацій та їх контролю”, – інформують у пресцентрі Генштабу.

Військові підкреслюють, що спільна робота ЗСУ з громадськими організаціями щодо вивчення суспільної думки є важливою складовою проведення практичних етапів реформування, а така співпраця давно практикується та є невід’ємною складовою розвитку провідних армій світу.

Зазначається, що паралельно тривав експеримент із формування морально-психологічної готовності особового складу до виконання завдань за призначенням безпосередньо в органах військового управління та управліннях (штабах) бригад (полків) Збройних Сил України.

Публічна презентація дослідження відбудеться під час наступної робочої зустрічі.

Читайте також:
Реформи в ЗСУ: скорочуються 17 генеральських посад, ГШ матиме більше фінансових повноважень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна