Андрія Риженка, який був автором концепції “москітного флоту”, звільнили із ЗСУ

 

Капітана 1-го рангу Андрія Риженка, який розробив концепцію “москітного флоту” та був відповідальним з боку Військово-морських сил за співробітництво зі США, звільнили із лав Збройних сил України.

Як повідомив сам Риженко в коментарі “Новинарні“, відповідний наказ Головнокомандувача Збройних сил датований 4 серпня 2020 року.

“Звільнили за станом здоров’я, але є нюанси. Планую працювати за напрямком морської безпеки. Поки в неурядових структурах – якщо буде інтерес”, – прокоментував офіцер.

Андрій Риженко не конкретизував, про які неурядові структури йдеться. Втім запевнив, що вони “патріотичні до України та її майбутнього”.

“Більше буду працювати над завданнями і спроможностями ВМС в інтересах захисту України. А також пошук оптимальних і реальних варінтів реалізації цього”, – додав він.

За підрахунками Риженка, він прослужив у ЗСУ 35 років і 10 днів.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня стало відомо, що новий міністр оборони України Андрій Таран звільнив відповідального за напрям чорноморської безпеки капітана першого рангу Андрія Риженка.
Риженко був відповідальним з боку ВМС ЗС України за співробітництво зі США, зокрема у проектах отримання патрульних катерів типу Island, два з яких вже доставлені та у складі ВМС ЗС України, а також отримання від США патрульні катери типу Mark VI.
Окрім того, він був автором концепції “москітного флоту” та швидкого нарощування чисельного складу ВМС ЗС України за рахунок отримання плавскладу в іноземних держав.
Андрій Риженко – один із авторів концепції розвитку ВМС ЗС України до 2035 року.
Після звільнення з посади в командування ВМС він перебував у розпорядженні начальника Генерального штабу ЗС України до призначення на нову посаду.
Андрій Риженко був відповідальним по напряму євроатлантичної інтеграції та посилення безпеки у Чорноморському регіоні.
До цього він обіймав посаду заступника начальника штабу Військово-морських сил ЗС України з євроатлантичної інтеграції .

Читайте також:
Кадрові зміни у ВМС: хто протегує нового командувача Неїжпапу і чого від нього чекати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна