В Одесі напали на громадського активіста Анатолія Коломійця

 

Увечері в понеділок, 3 серпня, в Одесі скоїли напад на керівника місцевого підрозділу ГО “Міжнародна антикорупційна асамблея” та ексдепутата Кілійської районної ради Анатолія Коломійця.

Про це у вівторок, 4 серпня, інформує “РБК-Україна” з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

Правоохоронці проводять розслідування усіх обставин події та встановлюють особи нападників.

Інцидент стався близько 22:00 на автостоянці у провулку Високий. За попередньою інформацією правоохоронців, двоє невідомих кинули у бік Коломійця дві гранати, коли той сідав до авто.

У результаті вибуху активіст не постраждав, однак пошкодження зазнав його автомобіль Audi.

Правоохоронці під час детального огляду місця події виявили дві вирви, які утворилися в результаті вибухів гранат РГД-5. Поліцейські вилучили їх фрагменти та уламки, а також гранату Ф-1, яка не спрацювала. Для проведення подальших досліджень вилучене направили на експертизу.

Подію кваліфікували як замах на вбивство.

Наразі проводиться розслідування усіх обставин події та встановлення осіб нападників в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
“Перевершили антирекорд літа 2018”: правозахисники заявляють про стрибок числа нападів на громадських активістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна